Laborüveg

Laborüveg

Még egy egyszerű vérvétel alkalmával is kritikus fontosságú a megfelelően steril labor üveg alkalmazása, hát még az egyéb orvosi vizsgálatok, laboratóriumi kísérletek és kémiai reakciók vizsgálata során. Ugyanis az eredményt a legkisebb porszem vagy bármi más is nagyban befolyásolhatja. A labor üvegeket egyik legnagyobb előnye a könnyű sterilizálhatósága és reakcióképesség hiánya.
Vállalkozásunk 1992 óta vesz részt a labor üveg előállításában és forgalmazásában. Szakembereink a kiváló minőséget képviselő cseh SIMAX és német SCHOTT gyár által előállított DURAN üvegcsöveket és botokat alkalmazza a labor üveg előállítása során.
A boroszilikát alapú labor üvegeink ellenállnak még a legextrémebb körülményeknek is. A boroszilikát jelenlétének köszönhetően a labor üvegeink hőállósága hatalmas, az extrém hőmérsékletváltozás tűrése kiváló, kémiai és mechanikai ellenállása rendkívüli.
Labor üvegeink ellenállnak a különböző savaknak és lúgoknak, a sóoldatoknak, a szerves vegyületeknek, még a halogén klórnak és brómnak is.
DURAN labor üvegeink megengedett, rövid ideig tartó, maximális hőállósága 500° C.
A hőmérsékletváltozással szembeni tűrése a normál üvegekhez képest is extrém, lineáris hőtágulási együtthatója: (20/300° C) 3,3*10-6 1/K.
A boroszilikát labor üvegeink a látható spektrumban nem mutatnak lényeges abszorpciót, ezért a DURAN labor üvegek világosnak és színtelennek tűnnek, nagyobb rétegvastagság estében azonban zöldesnek tűnhet. Szükség estén azonban a labor üvegek felületét diffúziós festékekkel barnára színezhetjük, így téve lehetővé a fényérzékeny anyagokkal történő munkát. A színezett labor üvegek abszorpciós csúcsa kb. 500 nm-nél található, a 310-2200 nm tartományban a DURAN abszorpciója elhanyagolható.